

دکتر مسجد جامعی در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیهی نمایشگاه خوشنویسی موسسهی یاس یاسین به بررسی وضعیت ایران در هنر خوشنویسی در جهان پرداخت و از بخش دولتی خواست تا با این رویداد همراه شود. در ادامه بخشی از سخنرانی وی را میخوانید.
این مجموعه آثار، میتواند به غیر از مخاطبان مستقیم، مخاطبان بیشتری داشته باشد؛ تا جایی كه حتی بتواند مبنایی برای برگزاری مسابقات و جشنوارهها شود؛ چرا كه صاحبنظران حوزهی خوشنویسی و كتابت اذعان دارند، با اینكه پیش از این حوزهی قرائت به مصر تعلّق داشته و خوشنویسی در منطقهی عثمانی و نگارگری و تذهیب و تشعیر در ایران شكوفا بوده است. ولی اكنون شاهد هستیم كه ایران در حال تبدیل شدن به مركز و قطب خوشنویسی جهان اسلام است.
این بسیار ارزشمند است كه ما به عنوان داعیهدار مكتب معرفتی و هنر خوشنویسی همواره حرف نو در این عرصهها داشته باشیم و ایدهی تأسیس موزهی تخصّصی حضرت زهرا (علیها السلام) را كه جناب آقای صالحی به آن اشاره كردند، در همین راستا میدانم. به نظر میرسد یكی از كارهایی كه باید انجام شود، شناسایی معارف، القاب، نامها و مناقبی است كه برای حضرت فاطمه (علیها السلام) در جای جای جهان اسلام از آنها استفاده و یاد شده است. یادكردهایی كه در خوشنویسیها، معماریها و دیگر آثار هنری جغرافیای امّت اسلامی گنجانده شده و جا دارد كه محقّقین در این ارتباط گامهایی بردارند.
امیدواریم با توجه به اینكه شاكلهی چنین رویداد مباركی از سوی بخش خصوصی شكل گرفته، گرچه بخش دولتی هم باید كمك كند، امّا با پیگیری بخش خصوصی، بهتر تداوم پیدا كند و دچار توقف در مسیر نشود.