حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی در مراسم افتتاحیهی نمایشگاه خوشنویسی موسسهی میراث یاس یاسین سخنرانی دربارهی منزلت حضرت زهرا (علیها السلام) نمایشگاه مربوط داشتند. در ادامه متن سخنرانی وی را خواهید خواند.
در فرصتی كه در خدمت شما هستم، بحثی را كه شیخ صالح المقاصی العمروی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم تربیتی الطیبهی مدینه و از رجال اهل دانش اهل سنّت دربارهی حضرت زهرا (علیها السلام) با استناد به تفاسیر عامّه مخصوصاً تفسیر روحالمعانی آلوسی مطرح كرده، تقدیم میكنم. البته باید اذعان كرد قریب به اتّفاق فضایل حضرت زهرا (علیها السلام) كه در كتب دانشمندان مكتب اهلبیت علیهم السلام آمده، در كتب روایی و تفسیری عامّه نیز نقل شده و مورد اجماع است.
دانشمند نامبرده، در تفسیر و توضیح آیات سورهی دهر تصریح میكند كه این آیات در حق علی (علیهالسلام) و فاطمه (علیها السلام) نازل شده و سبب نزول آن، همان واقعهای است كه در خانهی فاطمه (علیها السلام) روی داده است. از فضایل دیگر نقل شده در این سورهی مبارك، وعدهی امنیت كاملی است كه به مخاطبان آن داده شده و انواع نعمتهایی است كه خداوند متعال برای آنان در فردوس برین فراهم کرده است.
دانشمندان و مفسّران تأكید میكنند كه از نكات این سورهی شریفه آن است كه خداوند همهی نعمتهای بهشت را در این آیات برمیشمارد. این دانشمندان متذكّر میشوند كه از مواهب اخروی تنها به بانوان بهشتی اشارهای نشده است و این نیست مگر به جهت رعایت احترام نسبت به حضرت صدیقهی طاهره حضرت زهرا (علیها السلام). این نشان از عظمت شخصیت و بزرگی جایگاه این بانو در پیشگاه پروردگار عالم دارد.
در پایان این دانشمند تأكید میكند كه مقام فاطمه علیها السلام مقامی است كه سزاوار نیست هیچ شخصی به خود اجازه دهد آن را انكار کند و در آن تردید کند. سپس این روایت نورانی از پیامبر مكرّم اسلام خطاب به فاطمه (علیها السلام) را نقل میكند كه فرمودند: (أنتِ سیدةُ نساء أهل الجنّة.) تو بانوی بانوان اهل بهشت هستی. شما هنرمندان مفتخر هستید كه یاد و نام و مقام و منزلت چنین شخصیتی را گرامی میدارید.